Zasvojena z življenjem: Jogastična izpoved

Še en dan Z jogo 🙂 Kateri pa ni?

Sem redna obiskovalka studia, mislim, da na poti do prave jogistke, počasi, a vztrajno, s srcem in dušo.
Hecne so te naše življenjske poti. Pred dobrim letom si niti slučajno ne bi upala predstavljati, kaj šele pomisliti, da bo joga, poleg moje družine in službe, nekaj najbolj pomembnega, najlepšega zame 🙂 Ne samo zame, tudi za mojega Nenada, mojo Mio, mojo mamo, naše prijatelje…
Ne, ne gre samo za Bikram Hot Yogo, ki je enkratna in neponovljiva. Ki te prvo ubije, da ti sploh da možnost, da se ponovno rodiš. Ki ti da občutek svobode, ti da samozavest, te napolni za ves dan, ma kaj, za par dni, s pozitivno energijo.
Po vsaki vadbi čutim telo, čutim veliko mišic, kaj bi lepšega! Na kakšni vadbi tudi kakšne solzice pritečejo, pa kaj pol!

Tudi moški se tega NE bi smeli sramovati, saj je to nekaj zelo človeškega.

VSI imamo svojo zgodovino, solze so zdravilne. In vsakič, ko je na jogi nekdo, ki mi je blizu, nekdo, ki ga poznam, se raznežim, začutim povezanost …
In vedno znova se zavem, da si želim biti boljša do soljudi in do same sebe.
Ne, ni samo Bikram, predvsem je to nekdo, ki ga imamo vsi neizmerno radi. JA, to si ti, Denis 🙂 Resnično smo se navezali nate, ker si preprosto čudovita oseba in si naša oaza sredi puščave, si naš otoček sredi viharja.
Ko pridemo v studio, vemo kaj nas čaka: mir, spokojnost, naš nasmejani in pozitivni Denis, ki nas vodi skozi vadbo, ki nas utrdi, nas naredi močne, pripravljene za nove izzive, nam odpre srce (backward bending and camel pose, LOVE them) in življenje hitro postane veliko lepše in lažje.
Radi te imamo, Denis 🙂
Hvala, da nas prenašaš. Smo zahtevni, tečni, neubogljivi, tudi tekmujemo zadnje čase, kot na Formuli 1 :-), se ne strinjamo s tabo, nočemo kupiti novih brisač, težimo s kavo in pivom… ampak to smo mi. Ljudje, s svojimi razvadami, drugačni ampak še vedno samo ljudje, ki … želijo nekaj boljšega za svet okrog sebe in zase. Sicer ne bi prišli na jogo.
Vsakič, ko pridem, sem vesela, da si tam, Denis. Vesela sem pa tudi, ko vidim resnično prijetne, fajn ljudi, ki hodijo na jogo. Ne bom poimenovala nobenega, ker jih je veliko…pravzaprav so vsi jogisti pri nas res krasni ljudje.
Joga je definitivno pot k sebi, v sebe, hkrati pa ti odpre srce in dušo, da ne pozabiš, da si človek, bitje, ki rabi in si želi objemov, lepih besed, toplih pogledov, potrditve sočloveka.

NAMASTE 🙂

Belkisa Bosnič

Comments are closed.