Zakaj Bikram joga deluje

 

Bikram jogo sestavlja 26 položajev, ki se jih izvaja v ogretem prostoru in so zasnovani tako, da povečujejo moč in prožnost. Deluje tudi meditativno in odpravlja stres. Kako hitro boste opazili raznolike pozitivne učinke bikram joge je odvisno od tega, katerega si najbolj želite.

 

Odpravljanje stresa

Dandanes je glavni razlog za vadbo joge odpravljanje stresa. V tem pospešenem svetu je stres postal epidemičen in eden glavnih vzrokov za številne bolezni in obolenja. Kombinacija vadbe, raztezanja in dihalne meditacije pri bikram jogi ustvarja dobro počutje, ki ga lahko čutimo že med vadbo in še ure kasneje. Odpravljanje stresa z bikram jogo spremljajo fiziološke spremembe kot so urejen srčni utrip, kontrolirano dihanje, zmanjšanje tesnobe in stresnih hormonov, npr. adrenalina. Te spremembe so takojšnji rezultat pri vadbi bikram joge.

 

Izguba teže

Zelo verjetno boste vadbo bikram joge zapustili za pol kilograma ali več lažji. Bikram joga kuri kalorije, med 750 in 1.000 v 90-minutni vadbi, odvisno od vaše teže in intenzivnosti izvajanja vadbe. Ker pol kilograma predstavlja približno 3.500 kalorij, lahko po petih rednih vadbah bikram joge izgubite od pol do celega kilograma teže.

 

Prožnost

Ko v veliko položajih bikram joge raztezamo mišice se jim poveča elastičnost in gibljivost. Če se redno dovolj raztezamo lahko to izboljša našo prožnost. Kmalu se boste lahko dotaknili prstov na nogi ne da bi skrčili kolena.

 

Moč

Položaji bikram joge uporabljajo težo vašega telesa za treniranje mišic. Z redno vadbo lahko že po nekaj tednih opazite povečano moč.

Da bi vaša vadba bikram joge imela vidne rezultate se je redno udeležujte. Če se je boste le nekajkrat mesečno udeležili, bodo vaši dosežki upočasnjeni. Bolj kot boste vadili, boljše rezultate boste imeli. Že po nekaj vadbah boste nad svojimi zmogljivostmi osupli.

Comments are closed.