PLAN B!

Sedim na hlodu na Golovcu. Sreda je, 30. september 2020. Pravkar sem zaključil s poučevanjem večerne vadbe hot joge. Nocoj sem prišel sem, kot po navadi, da bi meditiral in poslušal zvoke narave. Gledam v nebo. Danes je polna luna. Začnem razmišljati o času, ki sem ga preživel v Sloveniji. Danes praznujem 4. rojstni dan našega juga studia Bikram hot joga Ljubljana. Spominjam se, kako se je vse začelo …
Piše se leto 2016. V Slovenijo pridem po 6 letih potovanja in učenja joge po svetu. Glas v meni mi pravi, naj ostanem tukaj in odprem joga studio. Pozorno poslušam. Globoko meditiram. Odločim se, da bom odprl prvi pravi Bikram hot joga studio v Ljubljani in v Sloveniji.
IZTOK: Denis, odpiraš joga studio v tuji državi?
JAZ: Ja.
IZTOK: Si prepričan glede tega?
JAZ: Ja.
IZTOK: Kaj pa če se ti ne izide?
JAZ: Zakaj se ne bi?
IZTOK: A imaš plan B?
JAZ: no. Imam samo plan A. Če bi vsaj malo dvomil, ne bi niti resno razmišljal o tem.
IZTOK: Ampak kaj če ne bo šlo? Kako boš plačal račune?
JAZ: V življenju sledim 5 zelo pomembnim načelom: vizualizacija, vera, zaupanje, potrpljenje in akcija. Če nimam vsaj enega izmed njih, se ideje ne bom lotil.
Ta načela so moji glavni temelji za uresničevanje sanj. Če jim pravilno sledim, lahko sanje živim in ne samo sanjam.
Najprej si vizualiziram idejo. Vidim jo jasno. Vizualizacija je umska tehnika, kjer uporabljam domišljijo, da lahko svoje sanje spremenim v cilje in realnost. Ko si vizualiziram in predstavljam, da živim svoje sanje, moji možgani to obdelujejo tako, kot da bi se dogajalo v tem trenutku. Možgani sprejmejo vizijo kot resničnost.
Vizualizacija sama pa ni dovolj. Zdaj moram verjeti v to, kar si predstavljam. Vera je zelo pomembna in mi daje zaupanje v to, česar se bom lotil. Vera ustvarja zemljevide, ki me vodijo proti ciljem in mi dajejo moč, da stopim v akcijo. Ko imam vero, ki me opolnomoči, sem na poti k življenju, ki si ga želim.
Zaupanje je zelo močno. Nobene sanje se ne uresničijo enostavno. Vsako sledenje sanjam pozna boljše čase in čase polne izzivov. Ljudje po navadi obupajo takrat, ko nastopijo izzivi. Zaupam v to, da me bo vesolje usmerjalo na pravo pot, ko se bom srečal z izzivi? Nekateri temu pravijo slepo zaupanje, jaz temu pravim zaupanje v nekaj, kar je večje od mene.
Potrpljenje! Večini ljudem primanjkuje potrpljenja. Potrpljenje je ključ do uspeha. Kot učitelj joge sem poučeval na tisoče ljudi po svetu. In na žalost srečujem veliko ljudi, ki obupajo, ker jim manjka potrpljenja. Potrpljenje je moč. Potrpljenje mi pomaga se izogniti nepotrebnim odzivom. Potrpljenje mi pomaga doseči cilje.
Akcija je tisto, kar me vleče proti uresničitvi mojih ciljev. Sem pripravljen narediti korak in iskreno vložiti trud v doseganje cilja, ki si ga zadam? Hvaležen sem, da je Bikram joga moja bencinska črpalka, ki me hrani z energijo in pozitivnim odnosom, da lahko naredim tisto, kar je treba.
Že 4 leta so minila. V tem času sem učil hot jogo vsak dan, 7 dni v tednu. Pogosto te vidim v studiu, ko vadiš jogo. Ničesar ne vem o tvojem življenju, niti ne rabim vedeti. Ampak poznam tvojo jogo. Poznam tvoje močne in šibke točke. Vidim te, ko vadiš, in vidim, kako se izboljšuješ. Globoko v sebi vem, da se skupaj z vadbo izboljšuje tudi tvoje življenje izven studia.
Cenim vsakega izmed vas. Verjamem v vas in vaš uspeh. Hvaležen sem vam. Hvaležen za zaupanje in redno obiskovanje studia. Vem, da je težko priti na vadbo, ampak vedno mi po vadbi poveste, kako ste srečni, da ste prišli. To me napolni z veseljem, ki je razlog, da nadaljujem s poučevanjem. Ponosen sem na vas.
Na še naslednja 4 leta vroče prešvicane joge J
Namaste 🙏
Vaš joga inštruktor
Denis
Translated by: Ksenija Mravlja

Comments are closed.