NOVICE

Modra Svetloba

?
To je resnična zgodba. Zgodila se je meni. Po svojih najboljših močeh vam jo bom zaupal z naslednjimi besedami:
Bil je ponedeljek, 21. 12. 2020, zimski solsticij. Slišal in bral sem o tem, da je to pomemben...Več o tem »

Intervju - Dnevnik

Denis Dronjic:

Učitelj vroče joge Denis Dronjic, ki je odrastel v Kanadi, se je po letih potovanja in poučevanja po vsem svetu leta 2016 vrnil v rodno Slovenijo.  V Ljubljani je odprl studio vroče joge, ki ga navdihuje in za katero pravi, da lahko vsakemu spremeni življenje na bolje. Redna vadba...Več o tem »


PLAN B!

Sedim na hlodu na Golovcu. Sreda je, 30. september 2020. Pravkar sem zaključil s poučevanjem večerne vadbe hot joge. Nocoj sem prišel sem, kot po navadi, da bi meditiral in poslušal zvoke narave. Gledam v nebo. Danes je polna luna. Začnem razmišljati o času, ki sem ga preživel v Sloveniji....Več o tem »

GESLO: FREE WILLY!

GESLO: FREE WILLY!
Hej, prosim, preberi to sporočilo do konca. Opazil sem, da všečkaš moje objave. Ne vem, kje se nahajaš, vseeno bi te rad povabil na vadbo joge. Gre za vročo Bikram jogo. Iskreno, verjetno boš prvič na vadbi umrl. Mogoče si...Več o tem »

Intervju

Medicinski učinki Bikram joge
Bikram joga je uspešnica predvsem zaradi domnevno pozitivnih medicinskih pa tudi lepotnih učinkov. Z njeno pomočjo naj bi izboljševali prožnost telesa, ker je v vročem okolju mogoče hitreje pokuriti kalorije, velja za učinkovito shujševalno metoda, pomagala naj bi pri gradnji...Več o tem »

Mednarodni dan joge 2020

Napisal Denis Dronjić.
Prevedla Ksenija Mravlja.

Mednarodni dan joge 2020:

Število 147 me je vodilo skoraj celo življenje. Vsakič, ko sem zagledal 147, sem vedel, da grem v pravo smer, ne glede na posledice. Nisem iskal številke, vsaj zavedno ne, ampak se je nepričakovano pojavljala in sem postal pozoren nanjo. Pri 21...Več o tem »


5 razlogov zakaj joga dobro dopolnjuje dvigovanje uteži.

Kot izkušen nekdanji dvigovalec uteži in osebni trener, lahko iz osebnih izkušenj in znanstvenih študij iskreno rečem, da joga odlično pomaga pri uravnavanju učinkov dvigovanja uteži. Tukaj je pet razlogov zakaj vsi dvigovalci uteži v svojem življenju potrebujejo jogo.

1. Zmanjša in/ali prepreči poškodbe

Eno najboljših daril joge...Več o tem »

To je zelo osebno besedilo...

**To sem napisal med 10 dnevno meditacijo lansko leto, 2018**
.
To je zelo osebno besedilo. O tem lahko pišem samo zato, ker sem to sam doživel. Sporočilo ni...Več o tem »

FAQ: Kako pogosto naj vadim?

“Kako pogosto pa nameravaš uporabljati telo? Ne poznam te dobro, ampak ugibam, da ga uporabljaš bolj kot ne vsak dan. Tudi ko sediš, gledaš TV ali spiš, tvoje telo deluje in te ohranja pri življenju. Celice, žleze in organi pri svojem delovanju ustvarjajo odpadne snovi, toksine. Še organi, ki...Več o tem »

Zasvojena z življenjem: Jogastična izpoved

Še en dan Z jogo 🙂 Kateri pa ni?

Sem redna obiskovalka studia, mislim, da na poti do prave jogistke, počasi, a vztrajno, s srcem in dušo.
Hecne so te naše življenjske poti. Pred dobrim letom si niti slučajno ne bi upala predstavljati, kaj šele pomisliti, da bo joga, poleg...Več o tem »


Meditacija za ‘Živalska Življenja je Pomembna’ (ŽŽP)

DARUJ 10 € = 1 BREZPLAČNA VADBA JOGE
DARUJ 100 € = 10 BREZPLAČNIH VADB JOGE (lahko deliš s prijatelji)
DARUJ 200 € = 20 BREZPLAČNIH VADB JOGE + srečanje z Denisom Dronjićem za pogovor ob biološkem soku

Pozdravljeni, sem Denis Dronjić. Če bi me pred desetimi leti vprašali, kaj bom...Več o tem »


1. obletnica odprtja studia (zabava & tečaj) - 1. oktober 2017

V svoje misli spustim podobe preteklega leta.
SMO 1. oktobra 2016. Dolgo pričakovane sanje se mi uresničijo! Radovednost me je gnala na dolgo potovanje okoli sveta in me končno privedla točno tja, kjer si želim biti.

Stojim za sprejemnim pultom in čakam, da kdo vstopi skozi vrata mojega novega joga studia....Več o tem »


24ur Članek ~ Urša Zupan ~

Zamislite si, kako lepo bi bilo vseh 36.500 sončnih zahodov gledati brez bolezni, glavobolov, bolečin v hrbtu, težav s prebavo … Pri tem vam lahko pomaga bikram joga, je prepričan Denis Dronjić. Ko je po hudi prometni nesreči pristal na vozičku, so mu zdravniki rekli, da morda nikoli več ne...Več o tem »


Bikram joga: pravi vrelec mladosti

Navdušenci nad Bikram jogo že dolgo časa to vadbo hvalijo kot univerzalno zdravilo za vse. Zdaj se z njimi strinja tudi zahodna medicina.

~Heather Quinlan~

Prejšnji mesec sem praznovala svoj 40. rojstni dan. Vedno sem približevanje te prelomnice potiskala nekoliko v podzavest, kar je še ostanek iz časa, ko sem mislila, da...Več o tem »


Joga – vaša preteklost, sedanjost in prihodnost

Verjetno vas zanima, kaj s tem mislim. Če si natančneje pogledate svojo vadbo joge, boste videli, da se z vadbo Asane povežete s svojim telesom, z vadbo Pranayame s svojim dihom in umom, Dhyana pa vam pomaga preseči svoj um.

Če povzamem jogijsko modrost: vadba Asane v prvi vrsti vpliva na...Več o tem »


Mednarodni Dan Joge

Zdravo telo + Zdrav Um = Zdravo življenje

Združeni narodi so 21. junij proglasili za mednarodni dan joge.

Joga je starodavna fizična, umska in duhovna vadba ki se je razvila v Indiji pred 5000 leti. Beseda “joga” izvira iz Sanskrita in pomeni združiti ali poenotiti, simbolizira enost telesa in zavesti.

Mednarodni dan joge...Več o tem »


5 najboljših razlogov za vadbo Bikram joge to poletje

5 najboljših razlogov za vadbo Bikram joge to poletje.

Ko zunaj temperatura naraste, povečajte tudi intenzivnost vaše joga vadbe! Predstavljamo 5 najboljših razlogov, zakaj bo Bikram joga naredila vaše letošnje poletje najboljše doslej!

Navadili se boste na vročino zunaj: opazili boste, da poletna vročina ne bo več tako neznosna kot prej!

Poglobili boste...Več o tem »


Stres in Joga

Stres je najpogostejša in najbolj smrtonosna bolezen, dolgotrajna izpostavljenost stresu pa ima številne stranske učinke.

75% delovne populacije trpi za čustvenim, fizičnim ali mentalnim stresom. Stres je vzrok bolečin v prsih, povišanega holesterola, težav s srcem, depresije in idealno gojišče za številne druge probleme. Stres slabi imunski sistem in povzroča...Več o tem »


Zakaj Bikram joga deluje

 

Bikram jogo sestavlja 26 položajev, ki se jih izvaja v ogretem prostoru in so zasnovani tako, da povečujejo moč in prožnost. Deluje tudi meditativno in odpravlja stres. Kako hitro boste opazili raznolike pozitivne učinke bikram joge je odvisno od tega, katerega si najbolj želite.

 

Odpravljanje stresa

Dandanes je glavni razlog za vadbo...Več o tem »


Kratka zgodba o meni in novem Bikram joga studiu na Rudniku v Ljubljani

Bikram joga in wellness v Ljubljani je nov joga studio v Ljubljani. Lastnik, Denis Dronjic, je bil rojen v Ljubljani, vendar je preživel večino življenja v Kanadi. Denis je ugotovil, da v Ljubljani ni nobenega bikram joga studia in se je po dolgih letih potovanj in poučevanja joge po celem...Več o tem »


Poslanstvo Bikram joge Ljubljane

 

“Dobrodošli v Bikram jogi Ljubljana. Naše poslanstvo je ponuditi spokojen, varen, vesel prostor, kjer se počutite dobrodošli, kjer lahko raziščete svojo lastno jogo, razvijete lastno jogijsko pot in dosežete notranjo preobrazbo. Naš cilj je ustvariti okolje, kjer se ljudje počutijo del vplivne skupnosti, ki jim nudi oporo. Vsak človek začne...Več o tem »


Konec leta 2016

Leta 2016 je konec. Na silvestrovo zjutraj sem vadil jogo in preplavili so me občutki hvaležnosti. Ko sem se ozrl po studiu, se mi je ob zadovoljstvu sam od sebe prikradel nasmešek.

Dolga leta sem razmišljal, da bi se vrnil v Ljubljano, kraj kjer sem se rodil in tukaj odprl studio...Več o tem »


Otvoritev spletne strani!

Spoštovani!

Z velikim veseljem Vam predstavljamo našo spletno stran. Za vse nadaljnje novice nas redno spremljajte!

...Več o tem »