Meditacija za ‘Živalska Življenja je Pomembna’ (ŽŽP)

DARUJ 10 € = 1 BREZPLAČNA VADBA JOGE
DARUJ 100 € = 10 BREZPLAČNIH VADB JOGE (lahko deliš s prijatelji)
DARUJ 200 € = 20 BREZPLAČNIH VADB JOGE + srečanje z Denisom Dronjićem za pogovor ob biološkem soku

Pozdravljeni, sem Denis Dronjić. Če bi me pred desetimi leti vprašali, kaj bom počel v življenju, bi vam odvrnil, da bom živel na barki in potoval okrog sveta. Še sanjalo se mi ne bi, da bom učil jogo in ponovno živel v mestu, kjer sem se rodil – v Ljubljani.

Kot otrok sem se preselil v Kanado, kjer sem preživel večino svojega življenja. Leta 2016 sem se vrnil v Slovenijo in odprl prvi Bikram joga studio na Rudniku.

Od oktobra 2016 poučujem jogo vsak dan. Do danes sem v svojem studiu vodil preko 1000 vadb joge.

27. aprila bom začel s svojo desetdnevno meditacijo. V tem času bom se bom tudi odrekel hrani. Postil se bom 10 dni.

Za desetdnevno meditacijo s postenjem sem se odločil, da bi obeležil desetletnico motoristične nesreče, v kateri sem skoraj izgubil življenje. Zdravniki ob mojih težkih poškodbah niso niti verjeli, da bi se mi stanje lahko izboljšalo ali da bi ponovno shodil. Vadba bikram vroče joge mi je pomagala okrevati in premagati slabe napovedi. Bikram jogo učim zadnjih 8 let zato, ker preverjeno vem, da deluje!

Z desetdnevno meditacijo bom poskušal prispevati in pomagati tudi drugi ustanovi. Odločil sem se, da bom organiziral zbiranje sredstev za Zavetišče za živali Horjul. Živali ne morejo spregovoriti o svojih čustvih in se zanašajo na nas ljudi, da bomo dobro poskrbeli zanje. Da bomo odgovorni. Konec koncev odgovornost pomeni, da smo se sposobni odzvati. Trud za zagotovitev dobrega počutja vseh živih bitij lahko ustvarja boljšo družbo in svet.

Zavetišče za živali v Horjulu ima za svoje delovanje in reševanje življenj nemočnih živali veliko stroškov. Občina pokriva samo osnova sredstva, ostalo pridobijo z donacijami. Za vsakih 10 € ponujam brezplačno vadbo bikram joge.
Veliko ljudi me vpraša, zakaj sploh moram meditirati in se postiti?

Aktivno meditiram že 13 let. Zadnjih 10 let imam zelo aktivno življenje. Veselje, sreča, bolečina, ambicije, upanje, cilji, spremembe, veliko sprememb, žalost, strah, dvomi, jeza, negotovost … Izkusil sem celo paleto misli, občutkov, čustev in dejanj.

Meditacija je orodje, ki nam pomaga, da spoznamo sebe in vzorec naših misli. Naše misli nas oblikujejo v to, kar danes smo. Ko meditiramo postanemo opazovalci vsega, kar se dogaja v tistem trenutku, točno tako, kot je. Ko opazujemo lastne misli, spoznavamo vzorce svojih dejanj in odzivov. Zavedanje nam lahko pomaga pri boljših življenjskih odločitvah, ki nas vodijo tja, kamor si želimo.

Redna meditacija nam nudi veliko pozitivnih zdravstvenih stranskih učinkov. Meditacija zmanjšuje stres in potrebo po kontroli. Meditacija spodbuja čustveno zdravje. Izboljšuje samozavedanje. Meditacija podaljšuje našo koncentracijo. Lahko zmanjšuje starostno šepanje spomina. Meditacija goji dobroto. Bori se proti odvisnostim. Nadzira bolečino in zmanjšuje krvni pritisk. Izboljšuje imunski sistem, povečuje proizvodnjo serotonina, ki izboljšuje voljo in obnašanje. Obstaja še mnogo drugih prednosti redne meditacije, preveč, da bi jih vse našteli.

Postenje je starodavna tradicija, ki se je že tisočletja polašča večina kultur za duhovne namene, fizično očiščenje pred samodisciplinskim dejanjem. Postenje v kombinaciji z meditacijo stimulira ekstatične izkušnje. Postenje očiščuje, obnavlja in zaganja telo v novo stanje dobrega počutja.

Zdravstveni pozitivni učinki postenja vključujejo razstrupitev, hitrejše zdravljenje, zdravo kožo ter izločanje in povečanje hormonov, ki zavirajo staranje. S spodbujanjem metabolizma, znižanjem holesterola, zmanjšanjem apetita in prekomerne teže pozitivno vpliva tudi na presnovo. Preprečuje epilepsijo, artritis, pankreatitis, raka in bolezni srca in ožilja.

Zadnji, deseti dan – ko bom začel v meditaciji uživati – bom vadil meta meditacijo, kjer bom delil svojo ljubečo dobroto. Moj namen bo deliti ljubezen, sočutje in hvaležnost z vami vsemi.

Hvala, da ste prebrali to pismo. Prosim sodelujte in prispevajte Zavetišču za živali v Horjulu. Lahko jih obiščete na spletni strani: http://www.zavetisce-horjul.net/

S srčnimi pozdravi,

Denis Dronjić
Bikram Joga Ljubljana v Rudniku

Comments are closed.