Kratka zgodba o meni in novem Bikram joga studiu na Rudniku v Ljubljani

Bikram joga in wellness v Ljubljani je nov joga studio v Ljubljani. Lastnik, Denis Dronjic, je bil rojen v Ljubljani, vendar je preživel večino življenja v Kanadi. Denis je ugotovil, da v Ljubljani ni nobenega bikram joga studia in se je po dolgih letih potovanj in poučevanja joge po celem svetu odločil, da se bo vrnil v svojo rodno deželo, se ponovno povezal s svojimi koreninami ter predstavil vadbo joge, ki ga navdihuje in za katero verjame, da lahko vsakemu spremeni življenje na bolje.

Bikram joga prihaja iz Indije in se je prvič pojavila v ZDA v začetku sedemdesetih let. To joga zaporedje vadi na milijone ljudi po svetu. Gre za zaporedje 26 položajev in dveh dihalnih vaj, ki so oblikovane za začetnike, ki še nimajo izkušenj z jogo.

Bikram jogo se vadi v ogrevanem prostoru na 90-minutnih srečanjih. Je en največjih izumov za človeško telo in um. Zaporedje 26 položajev in dveh dihalnih vaj je oblikovano tako, da treniramo celo telo, od znotraj in navzven. Vsaka mišica, kita, vez, sklep, organ, tkivo in telesni sistem med vadbo prejema pozitivne učinke. Joga je znanstven recept za srečno in zdravo življenje. Ko nekdo rutinsko ponavlja 26 položajev in dve dihalni vaji, začne znotraj telesa ustvarjati harmonijo, ki sprošča dobro počutje in srečo. Učenci s tečaja odhajajo bolj polni energije, srečni in počutijo se dobro. Starost, spol ali trenutna fizična zmogljivost niso pomembni; joga bo ustvarila pozitivno spremembo, ki je telesu, umu in duši naravna, in vsi, ki vas poznajo, bodo to opazili; rekli vam bodo, da izgledate dobro, precej mlajši, da žarite.

»Joga podaljšuje mladost. Telo ohranja vitalno, imuno na bolezni, tudi pri visoki starosti. Jogi se nikoli ne postara.« ~Bishnu Ghosh~

Denis rad deli svojo zgodbo o okrevanju s pomočjo bikram joge, ki jo je že spoznalo na tisoče njegovih učencev po celem svetu. Pred devetimi leti je po strašni prometni nesreči skoraj izgubil nogo in zmožnost ponovno hoditi. Zdravniki so dvomili, da si bo še kdaj polno opomogel. Vedel je, da je pred največjim izzivom svojega življenja. Na srečo je že poznal Bikram jogo. Nedolgo po tem, ko se je ponovno naučil hoditi, se je vrnil nazaj v joga studio v Toronto na berglah. Naslednji dve leti je dnevno vadil jogo. Devet tednov je celo neprestano vadil dvakrat dnevno. Takrat je Denis lahko ponovno začel teči. Zdravniki niso mogli verjeti njegovemu okrevanju. Na tečaju ga lahko slišite reči: »zdravljenje se začne z vero in pozitivnim odnosom.«

Bikram joga in wellness v Ljubljani je odprt vsak dan, od ponedeljka do petka. Sodoben studio je bil zasnovan in zgrajen s kreativnostjo in veliko ljubezni. Energijo lahko začutite takoj, ko prestopite prag. Joga skupnost hitro narašča! V studiu boste našli prostor za sprostitev, kjer lahko poslušate glasbo, igrate inštrumente, pijete čaj pred ali po tečaju, uživate ob branju dobre knjige ali se pogovarjate s prijatelji. Garderobe so opremljene s tuši in toaletami. Prostor za vadbo joge je edinstven. Gre za odprt prostor z ogledali, rastlinami, tibetanskimi pojočimi skledami, prečudovito stensko poslikavo, ki meri 5 metrov v dolžino, naravnimi tlemi iz bambusa, ki so popolna podlaga in dajejo občutek domačnosti. Okna so usmerjena na zahod, kar studio krasi z oranžnim sijem zahajajočega sonca. Denisu se je res posrečilo ustvariti prostor, ki sprošča, zdravi in telo in dušo napolnjuje z energijo.

Denisov klic v tem življenju je pomagati do boljšega počutja in zdravlja čim več ljudem. Veseli se vašega obiska v joga studiu.

Comments are closed.