Konec leta 2016

Leta 2016 je konec. Na silvestrovo zjutraj sem vadil jogo in preplavili so me občutki hvaležnosti. Ko sem se ozrl po studiu, se mi je ob zadovoljstvu sam od sebe prikradel nasmešek.

Dolga leta sem razmišljal, da bi se vrnil v Ljubljano, kraj kjer sem se rodil in tukaj odprl studio joge. Ta vizija je potovala z mano, ko sem učil jogo po svetu in si utiral pot od ene do druge države. Aprila 2016 sem v Ljubljano prišel obiskat bratranca Željka Vrhovaca in sestrično Majo Vrhovac. Ob vrnitvi se mi je vse zdelo zelo znano in domače. Kar kmalu po tem sem se začel spraševat: Sem se vrnil, da bi uresničil svojo vizijo? Začutil sem potrebo, da o tem temeljito premislim. Začel sem hoditi bos v naravo, čutil sem tla pod nogami in poslušal vodstvo svojega notranjega glasu. “Kaj lahko zgubiš?” mi pravi glas iz globine zavesti. “Tvoj življenjski namen je, da predaš ključ, ki odklepa magična vrata joge, zdravja in sreče, kje to počneš ni pomembno, ostani in poveži se ponovno s koreninami svoje domovine, joga koristi vsem, bodi odprt za nove izkušnje in priložnosti.” so mi odgovorili angeli, ki so me vodili. V tem trenutku sem se odločil, da ostanem v Ljubljani in počakam, da se pojavi priložnost. Poklical sem podjetje Stoja nepremičnine. Nepremičniska agentka Jana Caserman mi je razkazala 200 kvadratnih metrov velik poslovni prostor na Rudniku poleg Super Nove. Stal sem pred oknom v pisarni, ki je zdaj soba za jogo in pri sebi sem vedel, da je to tisti prostor, ki mi ga je pokazala vizija. Naslednje 4 mesece sem vso svojo energijo, ljubezen in kreativnost vlagal v oblikovanje in grajenje enega nalepših studiov, ki predstavlja prostor spokojnosti, umirjenosti in veselja. Nič od tega pa mi ne bi uspelo brez pomoči drugih. Vizijo so mi pomagali uresničiti ljudje, ki so prišli v moje življenje v tem trenutku ustvarjanja. Studio ne bi bil to, kar je brez njihove pomoči in talentov. Jaz sem imel vizijo, lepa pa je postala zaradi njih.

Od odprtja studia so minili trije meseci. Čeprav jogo pozna že mnogo ljudi, pa v Sloveniji še vedno velja za nekaj novega. Prijetno sem bil presenečen, kako dobro so jo sprejeli ljudje, ki so obiskali studio. Mnogi od njih zdaj vadijo trikrat do štirikrat na teden. Ko jih vidim, kako napredujejo v svoji jogijski praksi, začutim toplino v srcu, ki mi pravi, da je bila odločitev za preselitev v Ljubljano pravilna.Včasih kdo pride v studio v zadnji sekundi, izčrpan od vsakodnevnih aktivnosti in službenih dolžnosti. Iz studia pa vedno vsi odidejo sveži, polni energije, z nasmeškom na obrazu in rdečico na licih.

To pismo bom zaključil s poslanstvom Bikram joge Ljubljana: “Dobrodošli v Bikram jogi Ljubljana. Naše poslanstvo je ponuditi spokojen, varen, vesel prostor, kjer se počutite dobrodošli, kjer lahko raziščete svojo lastno jogo, razvijete lastno jogijsko pot in dosežete notranjo preobrazbo. Naš cilj je ustvariti okolje, kjer se ljudje počutijo del vplivne skupnosti, ki jim nudi oporo. Vsak človek začne z vadbo joge na svojem nivoju, glede na svoje fizične sposobnosti, zato bi vas radi vzpodbudili, da ne obupate. Skozi vizijo, prepričanje in trud doživimo največje preobrazbe v življenju. Joga ne bo enostavna, bo pa morda najlepša pot, na katero se boste odpravili in mi, jaz, sem hvaležen za ta blagoslov, da sem lahko del tega. Naše končno poslanstvo je uporabiti to, česar smo se naučili in pomagati drugim živeti boljše in bolj harmonično življenje.

Rad vas imam!
Naj bo leto 2017 čudovito!
Se vidimo na vadbi 🙂

Denis D.

Comments are closed.